Zonwering en insectenhor voor je dakraam

doorWebmaster M.

Zonwering en insectenhor voor je dakraam

Het toevoegen van een dakraam brengt licht in een andere duistere ruimte. Ook zorgt het voor een goede ventilatie, wat op zolderkamers belangrijk is omdat de grote temperatuurverschillen condensatie kunnen veroorzaken. Daardoor wordt de zolder leefbaar en gezond gemaakt en kan je huis in waarde stijgen. Wat minstens net zo belangrijk is als het brengen van licht, is het verduisteren ervan wanneer dit niet uitkomt.

Insecten buiten en licht naar binnen

Dakramen vormen een vaak sfeervolle toevoeging aan zolderkamers. Door een nieuw dakraam te installeren kun je een zolder weer tot leven brengen door licht en frisse lucht toe te voegen. Deze zolder kun je dan ombouwen tot opberghok, speelkamer, slaapkamer of studeerkamer, waar je maar behoefte aan hebt. En dit voegt natuurlijk ook waarde toe aan je woning. Omdat het in de zomer erg warm kan worden op zolder zal je dan het raam ook regelmatig openzetten. Dit kan ongewenste insecten naar binnen brengen en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Je kunt dan overwegen over te gaan op het aanschaffen van een insectenhor.

De kosten

De kosten voor een rolhor beginnen rond de €50 voor een exemplaar met kleine afmetingen. Als je een raam van een bekende leverancier hebt geïnstalleerd kun je ook een insectenhor aanschaffen van hetzelfde merk. Je weet dan zeker dat deze goed zal aansluiten, maar dan ben je ook duurder uit. Je kunt dan rekenen op een prijs van rond de €125 en hoger. Elektrische rolhorren, die je vanuit elke locatie in huis kunt bedienen, kosten het meeste, maar geven ook het beste gebruikersgemak. Wat je ook kiest, met een rolhor laat je de frisse lucht binnen en ongewenste gasten buiten.

Over de auteur

Webmaster M. author

M. is een specialist in zonwering voor woningen en kantoren en schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn.