Screens

Een goede optie als je op zoek bent naar buitenzonwering om aan de buitenkant van je huis te plaatsen zijn screens. Deze zien er uit als een soort rolluik en werken ook op nagenoeg dezelfde manier. Ze lopen recht van boven naar beneden over het raam heen en houden zo de zon buiten en zorgen er op warme dagen voor dat je de hitte buiten houdt en het binnen lekker koel blijft.

Screens hebben echter ook nog een andere functie: ze werken namelijk ook als isolatie. Als je ze met koude nachten of in de winter ook overdag gesloten houdt houden ze de warmte beter binnen en hoef je minder hard te stoken. Dat geldt natuurlijk ook andersom als je een airco in huis hebt. Deze hoeft op warme dagen minder hard te draaien als het binnen minder heet wordt. Screens kunnen dus besparingen opleveren in de stookkosten en omdat je minder energie gebruikt is het ook nog eens beter voor het milieu.

Soorten

Screens zijn in twee soorten te koop. Je kunt kiezen voor 1) een standaarduitvoering of voor 2) een zipscreen (ritsscreen). Een screen loopt naar boven en beneden door middel van zijgeleiders. Bij een zipscreen zit er een rits bevestigd aan de zijgeleiders. Deze zorgt ervoor dat de screen altijd stevig vast zit en nooit klappert, ook niet als het harder waait. Bovendien is een zipscreen volledig dicht aan de zijkanten waardoor er geen insecten door kunnen komen. Op deze manier functioneert de screen dus ook meteen als hor.

Prijzen

De prijzen voor screens kunnen sterk uiteenlopen. Dit is afhankelijk van wat voor model je kiest maar het moge duidelijk zijn dat een zipscreen duurder is dan een standaardmodel. Een screen kan handmatig bediend worden maar een elektrische variant behoort ook tot de mogelijkheden. Als je voor een elektrische versie kiest betaal je uiteraard meer.

Verder wordt de prijs ook nog bepaald door de grootte van de screen zelf. De kosten voor het monteren kunnen ook verschillen. Je kunt dit zelf doen maar het is slimmer dit door een erkend bedrijf te laten doen. Zij monteren de screens snel en op de juiste wijze waardoor jij er het meeste plezier aan beleeft. Ze geven bovendien garantie zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken mocht er iets onverhoopt niet in orde zijn.

Breedte Kosten
1 meter vanaf 150 euro
2 meter vanaf 200 euro
3 meter vanaf 275 euro
4 meter vanaf 350 euro

Het plaatsen van screens kost minder dan andere soorten zonwering en kan al vanaf 75 euro.

Lichtdoorlatend of verduisterend?

Als je kiest voor een screen kun je een gewone versie nemen die licht doorlaat maar een verduisterende screen is eveneens mogelijk maar deze wordt veelal binnen geplaatst. Als je buitenzonwering wilt kies je dan beter voor een rolluik want dat is feitelijk hetzelfde. Omdat een screen recht voor het glas geplaatst wordt krijgt de zon niet de kans om de ramen te bereiken en houdt daarmee de warmte buiten.

Het doek van een screen is bestand tegen diverse weersomstandigheden en stoot vuil en licht af en is makkelijk in het onderhoud. Bijkomend voordeel is dat een lichtdoorlatende screen ervoor zorgt dat je voldoende licht krijgt binnen en zelf goed naar buiten kunt kijken. Van buiten naar binnen kijken gaat minder makkelijk dus je hebt meteen een goede raamdecoratie die ook nog eens voor een stukje privacy in huis zorgt.

Andere soorten buitenzonwering:

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: