Shutters

Een moderne vorm van zonwering wordt gevormd door de zogenaamde shutters. Deze kunnen zowel aan de binnenkant als aan de buitenzijde van het huis geplaatst worden.

Wat zijn shutters?

Shutters zijn luiken die je kunt openen en dichtmaken als een soort vouwdeur. Deze luiken zijn voorzien van horizontale latjes die lamellen genoemd worden. Deze kun je met behulp van de bediening open- en dichtzetten op iedere gewenste stand zodat er net zoveel licht en zon binnenkomt als je zelf wilt.

Shutters hebben een dubbele functie want ze worden zowel als raamdecoratie als zonwering gebruikt. De horizontale lamellen van shutters zijn in verschillende breedtes te koop. Als je voor de breedste variant kiest krijg je meer licht binnen als je ze open zet. Bij de smalste versie is de lichtopbrengst juist minder.

Prijzen

De prijzen van shutters lopen uiteen naar gelang het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Het materiaal dat je kiest heeft ook te maken met de plaatsing van de shutters.

Als je ze aan de buitenkant wilt plaatsen kies je voor ander materiaal dan binnen omdat ze buiten meer te lijden hebben onder de weersomstandigheden. Niet alleen het materiaal is van invloed op de prijs van de shutters: ook de grootte ervan speelt zeker een rol.

Daarnaast komen er ook nog eens kosten bij voor de montage. Hieronder prijsvoorbeelden van shutters (voor binnen) die je bij woonwinkels of bouwmarkten kunt kopen. Shutters voor buiten zijn zeker 25% tot 30% duurder.

Afmeting (bxh) Prijzen
100×130 vanaf 35 euro
100×175 vanaf 45 euro
120×175 vanaf 55 euro
140×175 vanaf 70 euro

Buiten

Je kunt een onderscheid maken tussen drie soorten shutters. De eerste soort zijn de shutters die buiten gemonteerd worden. Als je deze shutters kiest is het verstandig om ze van aluminium of hardhout te laten maken. Dit materiaal is namelijk het beste bestand tegen het weer. Shutters aan de buitenkant van het huis vormen niet alleen een goede zonwering maar zorgen er ook voor dat het moeilijker wordt om in te breken.

Binnen

Kies je liever voor shutters in je huis? Dan kun je kiezen voor materiaal zoals wat zachter hout. Dit zorgt ervoor dat er extra sfeer ontstaat in huis maar ook dat het lekker warm blijft binnen. Met shutters binnen creëer je ook privacy en omdat je deze op elke gewenste stand kunt instellen bepaal je zelf hoeveel licht er binnenkomt en wat je kunt zien als je naar buiten kijkt. Shutters gemaakt van zachtere soorten houten zijn goedkoper dan de hardhouten en aluminium varianten.

Badkamer

De laatste variant op shutters zijn die voor de badkamer. Deze worden gemaakt van een waterbestendig materiaal maar ogen net als houten shutters zodat het toch sfeervol aandoet.

Montage

Shutters kun je als je handig bent zelf plaatsen maar het is beter om dit over te laten aan een gespecialiseerd bedrijf. Om niet voor verrassingen te komen staan is het altijd verstandig om eerst bij diverse bedrijven een offerte aan te vragen voordat je overgaat tot de aanschaf van shutters. De prijzen kunnen sterk verschillen en je wilt natuurlijk niet direct de hoofdprijs betalen. Kies wel voor een erkend bedrijf zodat je zeker weet dat de montage ook goed gebeurt.

Alle soorten binnenzonwering:

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: