Zonwering

Niks is zo fijn als het zonnetje schijnt natuurlijk. Het wordt lekker warm en mensen worden er blij van. Maar soms kan het ook teveel van het goede worden en schijnt de zon hinderlijk binnen in je huis als je bijvoorbeeld televisie probeert te kijken of wordt het op warme dagen wel erg heet binnen. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een goede zonwering.

Zonwering kun je kiezen voor buiten of voor in huis.

Varianten in buitenzonwering

Buitenzonwering bestaat in verschillende varianten waarbij je kunt denken aan een zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm, screens, rolluiken of markiezen. De prijzen van deze types zonwering lopen sterk uiteen. Dit is afhankelijk van het gebruikte materiaal maar ook van de grootte van het scherm en de bediening. Behalve de buitenzonwering zelf heb je ook nog bevestigingsmateriaal nodig en de juiste bediening. Als je een grote (en dus zware) zonwering nodig hebt is de bediening vaak elektrisch omdat het anders lastig wordt om deze handmatig te bedienen.

Prijzen buitenzonwering
Hieronder een overzicht van de kosten van buitenzonwering van 2 meter breed zodat je een idee van de kosten krijgt:

Soort buitenzonwering Prijs
Rolluik vanaf 310 euro
Screen vanaf 200 euro
Markies vanaf 560 euro
Zonnescherm vanaf 375 euro
Knikarmschermen vanaf 375 euro
Uitvalschermen vanaf 350 euro
Terrasoverkappingen (v.a. 3 meter breed) vanaf 800 euro

Welke buitenzonwering je ook kiest, houd er rekening mee dat het een specialistische klus is om deze zelf te monteren. Je kunt het zelden alleen maar het dient ook goed te hangen omdat je anders kans loopt dat het scheef zit of dat het niet goed vast zit. Indien mogelijk kun je het beter laten monteren door een bedrijf; dit kan al vanaf 150 euro. Dan krijg je ook garantie en als er dan iets niet in orde is zit jij niet met de stukken te kijken. Buitenzonwering zorgt er tevens voor dat in de zomer de zon én de warmte buiten gehouden kan worden en op koude dagen houd je daarentegen de warmte juist beter binnen.

Meer over buitenzonwering en de verschillende soorten:

> Rolluik
> Screen
> Markies
> Zonneschermen
> Knikarmschermen
> Uitvalschermen
> Terrasoverkappingen

Varianten in binnenzonwering

Naast buitenzonwering kun je ook kiezen voor binnenzonwering. Ook binnen deze categorie zijn diverse soorten mogelijk. Het is maar net wat je zelf mooi vindt of wat binnen het budget past, al naar gelang je iets kiest. Je kunt kiezen voor jaloezieën, lamellen, shutters, rolgordijnen, plisségordijnen of vouwgordijnen. Behalve dat deze ervoor zorgen dat de zon buitenshuis blijft geven ze de woning ook sfeer mee en zorgen ze voor een stukje privacy. Binnenzonwering heeft dus feitelijk een dubbele functie: de zon buiten houden en je hebt meteen ook goede raamdecoratie.

Prijzen binnenzonwering
De prijzen voor deze zonwering lopen ook sterk uiteen. Dit is afhankelijk van onder andere de grootte en of je voor een standaardmaat kunt kiezen of de zonwering op de juiste grootte dient te laten maken. Maatwerk is altijd duurder dan een standaardmaat. De prijs wordt ook bepaald door het gebruikte materiaal.

Als je bijvoorbeeld kiest voor verduisterende (rol)gordijnen zullen deze ook duurder uitvallen dan de gewone, lichtdoorlatende exemplaren. Kijk altijd eerst goed voor welk vertrek je de raamdecoratie nodig hebt en wat de functie ervan is. Wat je ook kiest, binnenzonwering is in veel soorten, kleuren, maten en motieven te koop dus er is altijd wel wat te vinden naar je smaak. Groot voordeel van binnenzonwering waarmee je ook geld kunt besparen is dat je deze over het algemeen zelf kunt monteren en er geen bedrijf voor in hoeft te schakelen.

Soort binnenzonwering Prijs
Dakraamrolgordijnen vanaf 310 euro
Gordijnen vanaf 200 euro
Jaloezieën vanaf 560 euro
Lamellen vanaf 375 euro
Plisségordijnen vanaf 375 euro
Rolgordijn vanaf 350 euro
Shutters vanaf 800 euro
Vouwgordijnen vanaf 800 euro

Simpele binnenzonwering, zoals het laten plaatsen van een jaloezie, kun je al laten uitvoeren voor 50 euro. Echter biedt niet elk winkel of webshop deze service.

Meer over binnenzonwering en de verschillende soorten:

> Dakraamrolgordijnen
> Gordijnen
> Jaloezieën
> Lamellen
> Plisségordijnen
> Rolgordijn
> Shutters
> Vouwgordijnen

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: