Raamdecoratie montage

Je hebt een nieuw huis of je huidige woning is wel aan een opfrisser toe. Daar hoort natuurlijk ook de raamdecoratie bij. Je kunt voor je ramen kiezen uit diverse soorten decoratie zoals bijvoorbeeld gordijnen, lamellen of shutters. Wat je ook kiest, als je een beetje handig bent kun je het zelf monteren. Dit scheelt je zeker in de kosten.

Meten

Omdat raamdecoratie niet goedkoop is kun je proberen manieren te zoeken om er wat op te besparen. Het scheelt sowieso al behoorlijk wat als je zelf meet wat je nodig hebt. Dit kun je ook door een gespecialiseerd bedrijf laten doen maar daar betaal je dan wel extra voor. Meten is overigens een secure klus want het dient wel te kloppen. Op internet vind je voorbeelden van meethulpen voor bepaalde soorten raamdecoratie. Meet altijd vaker dan één keer en op meer plaatsen. Mocht de afstanden van een bepaald stuk muur niet hetzelfde zijn op meerdere plekken, ga dan uit van de kortste afstand.

Kant-en-klaar of op maat?

Als je ervoor kiest om gordijnen te nemen kun je kant-en-klare exemplaren kopen maar deze ook op maat laten maken. Als je zelf gemeten hebt hoe groot de ramen zijn waar je deze voor wilt hebben kunnen ze bij de winkel of het bedrijf waar je ze bestelt berekenen hoeveel je nodig hebt en de gordijnen voor je maken. Dit kun je ook zelf doen maar daarvoor dien je wel erg handig te zijn. Dit is uiteraard goedkoper maar je kunt ook wachten op aanbiedingen waarmee je geld bespaart.

Zelf monteren of uitbesteden?

Als je de montage van de raamdecoratie zelf doet ben je natuurlijk altijd het voordeligst uit. Ben je niet zo’n klusser of durf je het gewoon niet aan? Dan kun je het uiteraard ook altijd laten doen door het bedrijf waar je de decoratie besteld hebt. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld een bouwmarkt maar je vindt ook diverse bedrijven terug die alleen maar in raamdecoratie doen. Zij zijn hier dusdanig in gespecialiseerd dat je er dan ook zeker van kunt zijn dat ze goed werk leveren.

Hier betaal je natuurlijk wel voor maar je krijgt er ook garantie op. Als er dan iets niet goed is of kapot gaat kun je daar altijd op terugvallen. De kosten voor het monteren van raamdecoratie zijn van meerdere factoren afhankelijk. Zo betaal je bijvoorbeeld meer als het grotere ramen betreft omdat het moeilijker monteren is en er soms ook meer mensen voor nodig zijn. Als je voor meer ramen decoratie besteld hebt zal de montageklus ook langer in beslag nemen en derhalve ook meer kosten.

Vergelijken

Het is verstandig om van tevoren eerst een offerte aan te vragen als je raamdecoratie wilt kopen. Je kunt hierin laten vastleggen wat het materiaal gaat kosten maar ook hoeveel de kosten voor het monteren bedragen. Als alles van tevoren netjes berekend wordt kom je later ook nooit voor verrassingen te staan. Schroom niet te vragen wat het kost. Je wilt natuurlijk wel dat het goed gemaakt worden maar je budget speelt immers ook een rol.

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: