Kosten raamdecoratie

Als je op zoek bent naar mooie raamdecoratie is de keuze ruim. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld overgordijnen in combinatie met vitrage maar ook lamellen, rolgordijnen en andersoortige decoratie worden veel gebruikt.

Aandachtspunten

Niet iedere raamdecoratie is even duur en als je maar een beperkt budget hebt is het verstandig om voordat je het aanschaft goed rekening te houden met een aantal punten zodat je niet te veel betaalt. Denk hierbij aan de volgende 4 punten:

1) Benodigdheden

Kijk om te beginnen wat je precies nodig hebt. Het is het mooiste als je aan één kant van het huis allemaal dezelfde decoratie kunt hangen want dit vormt een eenheid. Als het ramen betreft die allemaal een normale grootte hebben kun je veelal uit de voeten met standaardmaten. Het voordeel daarvan is dat ze veel goedkoper zijn dan wanneer je het op maat dient te laten maken. Als je bijvoorbeeld kiest voor rolgordijnen in een standaardmaat dan kun je deze ook altijd zelf nog smaller maken. Dat is prima te doen en daar bespaar je zeker geld mee.

2) Prijsbepaling

De prijzen voor raamdecoratie verschillen niet alleen als je kijkt naar de maten maar ook tussen de verschillende materialen die gebruikt worden. Als je bijvoorbeeld kiest voor overgordijnen dan bepaalt het soort stof wat de gordijnen gaan kosten maar ook de manier waarop ze gemaakt worden. Als je zelf gemeten hebt hoe groot de ramen zijn waarvoor je gordijnen wilt hebben is het slim om eerst in de winkel te laten berekenen wat de totale raamdecoratie je gaat kosten. Dit gebeurt namelijk op een speciale manier waarbij gekeken wordt naar hoeveel stof er nodig is maar ook hoeveel haken, wat voor soort plooien en wat voor bevestigingsmateriaal er gebruikt wordt.

Kosten raamdecoratie voorbeelden

Hieronder een aantal prijsvoorbeelden voor buitenzonwering van 2 meter breed:

Soort buitenzonwering Kosten per 2 meter
Markiezen vanaf 560 euro
Screens vanaf 200 euro
Zonneschermen vanaf 350 euro
Rolluiken vanaf 310 euro

En volgen ook prijsvoorbeelden van binnenzonwering van 2 meter breed.

Soort binnenzonwering Kosten per 2 meter
Dakraamrolgordijnen vanaf 310 euro
Gordijnen vanaf 200 euro
Jaloezieën vanaf 560 euro
Lamellen vanaf 375 euro
Plisségordijnen vanaf 375 euro
Rolgordijn vanaf 350 euro
Shutters vanaf 800 euro
Vouwgordijnen vanaf 800 euro

3) Aanbiedingen

Als je aan een bepaald budget gebonden bent maar wel graag iets moois wilt hebben voor je woning is het zinvol om de aanbiedingen bij woonwinkels en bouwmarkten in de gaten te houden. Soms worden bepaalde gordijnen voor niets gemaakt en betaal je alleen voor het materiaal. Ook zijn er aanbiedingen te vinden waarbij je een bepaalde korting krijgt. Als je kans ziet om daarop te wachten kan dit je veel geld schelen.

4) Op maat

Laat je alle raamdecoratie op maat maken? Zorg er dan voor dat je goed meet en alles goed past. Je kunt dit ook door een gespecialiseerd bedrijf laten doen maar dat kost je wel meer. Groot voordeel is dan echter dat er, mocht er iets fout gaan, jou geen blaam treft en dit voor rekening van het bedrijf is.

Besparen

Kosten besparen doe je zeker als je zelf meet en de raamdecoratie zelf monteert of aanbrengt, ongeacht wat voor soort het ook is. De meeste raamdecoratie of binnenzonwering is ook prima zelf aan te brengen dus dat is niet zo’n probleem. Probeer altijd goed te kijken wat je te besteden hebt en bestel dan pas wat je nodig hebt. De kosten kunnen berekend worden bij de bestelling. Dan weet je altijd precies waar je aan toe bent en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: