Raamdecoratie prijzen

Raamdecoratie heb je in allerlei soorten en maten en de prijzen ervan lopen sterk uiteen. Een belangrijk verschil in de prijs wordt bepaald door het feit of je voor een standaardmaat kiest of maatwerk laat maken. Voor bepaalde maten ramen kun je prima uit de voeten met een standaardmaat.

Standaard of maatwerk

Voor gordijnen geldt bijvoorbeeld dat je een goedkoop kant-en-klaar exemplaar kunt kopen maar dat dient dan uiteraard wel te passen. Voor andere raamdecoratie zoals rolgordijnen, lamellen en jaloezieën geldt ook dat de prijs hoger wordt als het maatwerk betreft. Het is overigens wel zo dat deze decoratie ook in standaardmaten te koop is waarbij je zelf ook nog de maten kunt aanpassen omdat je ze kunt inkorten.

Breedte

De prijzen lopen ook op als het een grotere maat betreft maar dat zal je niet verbazen. Hoe groter de maat, hoe meer materiaal er nodig is. Houd er ook rekening mee dat het niet alleen een gordijn of andere decoratie is die je nodig hebt. Je hebt ook meer bevestigingsmateriaal nodig maar ook een rail of roede waar je het aan vast kunt maken.

Modellen

Als je kiest voor buitenzonwering dan heb je diverse mogelijkheden. Welke buitenzonwering je kiest hangt af van wat je mooi vindt maar zeker ook wat het meeste nut heeft. Voorbeelden van deze soort zonwering zijn bijvoorbeeld:

> Markiezen
> Screens
> Zonneschermen
> Rolluiken

Meer over binnenzonwering en de soorten:

> Dakraamrolgordijnen
> Gordijnen
> Jaloezieën
> Lamellen
> Plisségordijnen
> Rolgordijn
> Shutters
> Vouwgordijnen

Prijsvoorbeelden

Hieronder een aantal prijsvoorbeelden voor buitenzonwering van 2 meter breed:

Soort buitenzonwering Kosten per 2 meter
Markiezen vanaf 560 euro
Screens vanaf 200 euro
Zonneschermen vanaf 350 euro
Rolluiken vanaf 310 euro

Buitenzonwering kun je al vanaf 150 euro laten plaatsen door een erkend zonweringbedrijf. Hieronder volgen enkele prijsvoorbeelden van binnenzonwering van 2 meter breed.

Soort binnenzonwering Kosten per 2 meter
Dakraamrolgordijnen vanaf 310 euro
Gordijnen vanaf 200 euro
Jaloezieën vanaf 560 euro
Lamellen vanaf 375 euro
Plisségordijnen vanaf 375 euro
Rolgordijn vanaf 350 euro
Shutters vanaf 800 euro
Vouwgordijnen vanaf 800 euro

Exacte prijzen

Wat raamdecoratie precies kost is moeilijk te zeggen omdat dit van enkele factoren afhangt. Het is het beste dat je eerst goed rondkijkt wat er te koop is en dat eens goed met elkaar vergelijkt. Bij aanbiedingen worden bijvoorbeeld de montage of het maken van gordijnen gratis gedaan, is de stof veel voordeliger dan normaal of krijg je er bijvoorbeeld het bevestigingsmateriaal bij.

Niet alle bedrijven hanteren dezelfde prijzen voor uurloon en materialen, dus goed vergelijken loont uiteindelijk altijd en je kunt wellicht ook proberen af te dingen op de prijs. Als je bijvoorbeeld voor je hele huis nieuwe raamdecoratie nodig hebt kun je wellicht een goede deal sluiten met een winkel of leverancier.

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: