Jaloezieën

Als je voor een bepaalde soort raamdecoratie kiest doe je dat naar alle waarschijnlijkheid omdat je deze mooi vindt of omdat deze goed bij de rest van het interieur staat. Een goede optie zijn jaloezieën. Deze raamdecoratie bestaat uit horizontale latjes die gemaakt kunnen zijn van verschillende materialen en die aan elkaar verbonden zijn met touwtjes. Als je met het bedieningssysteem aan het touwtje trekt kun je de jaloezieën in alle mogelijke standen zetten, van helemaal dicht tot volledig open.

Geschikt voor ieder raam

Waarom zou je juist voor jaloezieën kiezen? Jaloezieën hebben zo hun voordelen. Om te beginnen kunnen ze in allerlei breedtes en hoogtes gemaakt worden en dus ook op maat. Dit betekent dat ze voor praktisch ieder raam geschikt zijn. Als je een erg breed raam hebt (zoals bijvoorbeeld bij een schuifpui) maar dat geldt ook voor meer ramen naast elkaar kun je heel goed gebruik maken van jaloezieën omdat dit een mooi geheel vormt. De latjes van de jaloezieën werden vroeger over het algemeen maar op één breedte gemaakt maar tegenwoordig kun je ook kiezen uit diverse lengtes.

Prijzen

Hieronder enkele prijsvoorbeelden van standaard jaloezieën die je bij onder andere woonwinkels en webwinkels kunt kopen.

Afmeting (bxh) Prijzen
90×175 (55 mm) vanaf 60 euro
130×175 (55 mm) vanaf 90 euro
160×175 (55 mm) vanaf 130 euro

Soorten

Jaloezieën worden gemaakt van verschillende materialen. Dit kan van kunststof, hout of aluminium zijn. Het is maar wat je zelf mooi vindt. De verschillende materialen zorgen er wel voor dat je makkelijk diverse sferen kunt creëren in huis. Als je kiest voor bijvoorbeeld kunststof jaloezieën kun je een heel moderne sfeer maken in je woning terwijl houten exemplaren juist voor een klassieke of landelijke look zorgen. Het is maar net wat je smaak is en wat bij de rest van het interieur past.

Voor kantoor

Nog een voordeel van jaloezieën is dat ze zowel voor woonhuizen als kantoren of bedrijven uitermate geschikt zijn. Je kunt ze op allerlei standen zetten zodat je de hele dag door de juiste lichtinval hebt en niet iedereen meteen naar binnen kijkt als je zit te werken. Jaloezieën hebben als grote voordeel dat je ze niet helemaal open hoeft te doen voor voldoende licht maar je ze wel volledig kunt sluiten als het bijvoorbeeld nog donker is en jij binnen met het licht aan zit te werken. Het is per slot van rekening niet prettig als je aan een drukke straat woont of werkt dat iedereen ziet wat je aan het doen bent.

Reinigen

Jaloezieën kun je reinigen met een doekje maar ook met een sopje als dat nodig is. Bovendien kun je ze ook reinigen met een speciale borstel die je makkelijk tussen de losse delen inzet en waarmee je zo het stof eraf kunt vegen. Een ander voordeel van jaloezieën, zeker ten opzichte van gewone gordijnen is dat ze praktisch in het onderhoud zijn en je ze goed schoon kunt houden. Sommige gordijnen zijn niet wasbaar en dat is niet altijd even hygiënisch natuurlijk terwijl je jaloezieën wel goed kunt reinigen.

Alle soorten binnenzonwering:

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: