Raamdecoratie kopen

Als je nieuwe raamdecoratie wilt kopen dien je wel met een aantal punten rekening te houden. Er zijn dusdanig veel soorten raamdecoratie te koop dat het misschien erg moeilijk wordt om te kiezen. Kies daarom iets dat je mooi vindt maar dat ook bij je huis en de rest van het interieur past. We hebben 5 aandachtspunten voor je opgesomd:

1. Beschikbare ruimte

Kijk goed naar de beschikbare ruimte in de kamer waarvoor je raamdecoratie zoekt. Misschien vind je overgordijnen erg mooi maar deze nemen wel meer ruimte in beslag dan bijvoorbeeld rolgordijnen of lamellen. Voordeel is weer wel dat ze sfeervol aandoen en het geluid in de kamer dempen.

2. Soort ramen

Kijk ook goed naar wat voor ramen je hebt en op welke manier deze geopend kunnen worden. Niet iedere raamdecoratie past namelijk op ieder raam. Als het lastig wordt met openen doordat je voor een bepaalde raamdecoratie gekozen hebt is het niet zo handig en had je beter iets anders kunnen uitkiezen. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie zebra gordijnen en een draaikiepraam (het is heel lastig om het raam in de kiepstand te zetten als het gordijn uitgerold is).

3. Kosten

Let tevens op de kosten van de raamdecoratie. Deze kun je het beste op voorhand laten berekenen zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Vraag bij diverse bedrijven offertes op zodat je deze kunt vergelijken en de beste deal kunt maken. Je hoeft immers niet altijd de hoofdprijs te betalen. Zorg er ook voor dat het altijd binnen het budget blijft. Kijk ook goed rond of er aanbiedingen zijn zodat je de raamdecoratie tegen een lagere prijs kunt aanschaffen. Soms loont even wachten zeker de moeite.

4. Doel

Kijk goed naar wat het doel is van de raamdecoratie. Zoek je alleen iets waarmee je meer privacy hebt in je kamer of wil je het ook als zonwering gebruiken? Of zoek je misschien raamdecoratie die ook verduisterend werkt omdat het op een slaapkamer gebruikt gaat worden? Maak dan altijd de keuze voor het materiaal en het soort decoratie dat daar het beste bij aansluit. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken die zowel verduisterend als geluiddempend werken.

5. Montage

Bepaal ook of je zelf de raamdecoratie ophangt of dit door een bedrijf laat doen. Als iets te duur is en je het toch graag wilt hebben kun je op de kosten besparen door het zelf te monteren of het door bijvoorbeeld een vriend gratis te laten doen. Bepaalde soorten decoratie zijn wat moeilijker op te hangen dan andere maar de meeste kun je prima zelf doen tenzij je echt niet handig bent.

Voor buitenzonwering geldt een ander verhaal: deze laat je beter plaatsen door een vakman. Hoe het ook zij, het belangrijkste is dat je altijd goed kijkt wat er te koop is en dit vergelijkt. Het levert je niet alleen een besparing op maar ook iets dat je graag ziet en dat helemaal naar jouw smaak is.

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: