Vouwgordijnen

Je kunt tegenwoordig kiezen uit tal van soorten raamdecoratie in allerlei kleuren, soorten en maten. Een model dat volop in de handel is zijn vouwgordijnen. Deze gordijnen lijken op rolgordijnen maar zijn net even anders. Je kunt ze op dezelfde manier open en dicht doen als bij een gewoon rolgordijn maar in plaats van dat het opgerold wordt vouwt het stof zich in delen op.

Mogelijkheden

Een groot voordeel van vouwgordijnen is dat ze voor praktisch ieder raam te maken zijn of standaard te koop zijn voor bekende ramen van bijv. VELUX en dergelijke. Als je voor dit soort gordijnen kiest zijn vitrage of overgordijnen overbodig, afhankelijk van welke soort je koopt. Vouwgordijnen zijn geschikt voor alle ruimtes in huis, zowel voor bijvoorbeeld de woonkamer als de slaapkamer. Houd er wel rekening mee dat het een mooie en nette aanblik geeft als je alle kamers voorziet van dezelfde raamdecoratie. Dit geeft namelijk een mooie eenheid aan het huis.

Doel: Kleur: Stof:
Verduisterend of lichtdoorlatend Alle RAL-kleuren Polyester of linnen

Lichtopbrengst

Verduisterende vouwgordijnen hebben aan de achterkant (de kant dat naar het raam kijkt) een speciale coating dat het zonlicht blokkeert. Lichtdoorlatende vouwgordijnen daarentegen doen niet alleen mooi aan maar zijn ook nog eens erg praktisch. Je kunt namelijk op deze manier zelf bepalen hoever je het vouwgordijn open of dicht doet om voldoende licht binnen te creëren.

Vouwgordijnen kunnen gemaakt worden in veel verschillende kleuren en van diverse stoffen. Als je kiest voor vouwgordijnen die gemaakt zijn van een zonwerende en dikke stof (of met speciale coating) kun je deze ook als gewone gordijnen gebruiken. Kies je liever voor een wat dunnere en transparantere stof? Dan heb je geen vitrage nodig en kun je de vouwgordijnen zelfs dicht laten en nog voldoende lichtopbrengst in huis hebben.

Juiste maat

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse standaardmaten en kunnen net als rolgordijnen zelf op maat gemaakt worden. Zit de juiste maat er niet bij? Dan kun je de vouwgordijnen ook speciaal laten maken. Zorg er altijd voor dat je goed meet en als je het liever aan een ander overlaat is dat ook mogelijk. Je kunt het bedrijf waar je de vouwgordijnen bestelt vaak ook zelf laten meten. Mocht er iets niet goed zijn dan kunnen zij het ook meteen weer voor je oplossen.

Prijzen

De prijzen van een vouwgordijn zijn vooral afhankelijk van de breedte en het stof dat je kiezen gaat. Hieronder een gemiddelde prijs voor een vouwgordijn van 100% polyester en 180 cm hoog.

Breedte Kosten
1 meter vanaf 50 euro
2 meter vanaf 75 euro
3 meter vanaf 125 euro
3,6 meter vanaf 175 euro

Bestellen

Vouwgordijnen kun je kopen bij een woninginrichter maar ze zijn ook te koop bij de bouwmarkten. Bij de laatste bepaal je zelf de afmetingen maar ze hebben altijd een meethulp beschikbaar zodat je weet of je het goed doet. Na het meten kun je de vouwgordijnen in de winkel of online bestellen. Dit gaat in 3 stappen:

  1. kies het aantal vouwgordijnen en vul de juiste maten in
  2. kies voor een bepaald motief, kies het stof en de RAL-kleur
  3. ga voor lichtdoorlatende of verduisterende vouwgordijnen

Je kunt ook een bepaalde prijsklasse aangeven als je een budget hebt waarbinnen je wilt blijven. Als alles ingevuld is komt er een vouwgordijn naar voren zoals jij dat hebben wilt. Houd er wel rekening mee dat een vouwgordijn dat op maat gemaakt wordt duurder is dan een standaardmaat. Bovendien neemt het maken wat tijd in beslag dus zorg ervoor dat je de vouwgordijnen tijdig bestelt en je deze op kunt hangen voordat je in je huis trekt.

Alle soorten binnenzonwering:

Zonweringbedrijven vergelijken?

Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes van max. 4 bedrijven in jouw regio en vind de beste vakman voor jouw klus: