Zonwering voor je dakkapelraam kopen

doorWebmaster M.

Zonwering voor je dakkapelraam kopen

Dakkapellen zijn een zeer populaire aanbouw mogelijkheid geworden en de voordelen zijn overtuigend: met een dakkapel op een strategische plek op het dak kun je een hele ruimte veel aantrekkelijker maken. Een donkere, in ongebruik geraakte zolderkamer kan met een kapel opeens veranderen in een geschikte slaapkamer of werkkamer. Met veel buitenlicht en meer ventilatie voegt het veel waarde toe aan het huis. Niet alleen verbetert de sfeer, ook creëer je meer woonoppervlakte in de woning. Om het helemaal af te maken kun je dus ook kiezen voor zonwering voor je dakkapel.

Wat zijn de voordelen van een dakkapel?

Een uitbouw aan je huis, zoals een dakkapel, is vaak een aantrekkelijke optie. In veel gevallen heb je binnen een dag al een dakkapel. Voordelen zijn onder andere meer licht in huis, een fijnere sfeer en meer woonruimte. Een dakkapel kan dus zeker de moeite waard zijn.

  • Een dakkapel is snel geplaatst (vooral prefab dakkapellen)
  • Met een dakkapel wordt je huis meer waard
  • Allerlei soorten en maten dakkapel, voor elk huis wel een oplossing
  • Verfraaien met buitenzonwering en raamdecoratie

Is er een vergunning nodig?

Het bouwen van een dakkapel verandert de aanblik van het huis. Daarom is er vaak een vergunning nodig. Zeker voor grotere dakkapellen aan de voorkant van het huis is het noodzakelijk om dat in overleg met de gemeente te doen en daarbij toestemming te regelen. Bouw je aan de achterkant van het huis en voldoet de dakkapel aan enkele eisen (een plat dak en niet al te groot), dan kun je soms ook zonder vergunning een kapel laten aanbouwen. Bekijk de website van je gemeente voor meer informatie hierover.

Welke raamdecoratie en zonwering is mogelijk?

Over het algemeen kun je kiezen voor rolluiken of screens als zonwering voor je dakkapel. Raamdecoratie voor binnen is wel mogelijk in meer varianten en zou je dus eigenlijk alle soorten binnenzonwering kunnen laten plaatsen, denk aan jaloezieën, lamellen, shutters ed..

1. Rolluiken

Je kunt dus kiezen voor rolluiken voor je dakkapelraam. En is het met een rolluik onder andere mogelijk om de temperatuur in de kamer te regelen en voor verduistering te zorgen. Erg handig als je van je zolder een slaapkamer gemaakt hebt of van plan bent. Daarbij is het verstandig om direct voor rolluiken of screens te kiezen bij de aanschaf van een nieuw dakkapel zodat je dubbele meet-, bezorg- en voorrijkosten kunt voorkomen.

Prijsonderdeel Kosten
Rolluik aluminium (1m x 1m) vanaf 100 euro
Rolluik PVC (1m x 1m) vanaf 80 euro
Bediening vanaf 50 euro
Montage vanaf 100 euro

2. Screens

Screens zijn goedkoper dan de hierboven genoemde optie omdat het systeem simpeler is en er minder materiaal benodigd is. Daarnaast zorgen screens eigenlijk alleen voor verduistering op zolder en niet voor isolatie (temperatuurregeling).

Prijsonderdeel Kosten
Screen (1m x 1m) vanaf 50 euro
Bediening vanaf 15 euro
Montage vanaf 80 euro

Meer weten?

Wil je meer weten over dakkapellen en de mogelijkheden qua vergunningen? Dan kun je verder lezen op: www.rijksoverheid.nl

Over de auteur

Webmaster M. author

M. is een specialist in zonwering voor woningen en kantoren en schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn.