Zonwering voor een nieuwe uitbouw?

doorWebmaster M.

Zonwering voor een nieuwe uitbouw?

Nieuwe woning of toch een uitbouw zodat het niet nodig is om te verhuizen? Dan zijn er vele mogelijkheden. Als je besluit om te blijven in je huidige woning, dan kun je een uitbouw laten plaatsen en daarbij kiezen voor mooie zonwering.

Wat is een uitbouw?

Een uitbouw moet niet worden verward met een aanbouw of een bijgebouw. Bij de laatste twee wordt een extra ruimte aan of bij de woning geplaatst terwijl de buitenmuren blijven staan. Een uitbouw is een bouwproject waarbij een bestaande ruimte groter wordt gemaakt. Dat betekent dus dat de buitenmuren enkele meters de diepte in gaan en dat bijvoorbeeld je keuken of woonkamer zo uit wordt gebreid. Dit is een ingewikkelde klus en een uitbouw is dan ook een prijzige keuze. Op Uitbouw-Info.nl lees je hier meer over en kijk ook eens op pagina ‘Verschil uitbouw en aanbouw?‘.

Waarvoor een goede aannemer inschakelen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een goede aannemer voor je uitbouw te vinden. Deze vakman kun je inschakelen voor een van de volgende werkzaamheden:

  • Een aanbouw maken van de keuken of de woonkamer
  • Het verbouwen van de badkamer of toilet
  • Het veranderen van de keuken
  • Een garage bouwen
  • Een hele nieuwe woning laten maken
  • Een carport plaatsen
  • Tal van andere werkzaamheden
  • Rolluiken of ander zonwering plaatsen

Zonwering voor je uitbouw

Je kunt kiezen voor binnen- of buitenzonwering voor je nieuwe uitbouw. Daarbij kun je er een helemaal op maat laten maken zodat je nieuwe woonkamer er gelijk ook erg mooi uit gaat zien. Wat de kosten precies zijn voor de zonwering kun je hieronder lezen, maar zie ook prijzen zonwering.

Soort raamdecoratie Prijs per 2 meter
Gordijnen vanaf 200 euro
Jaloezieën vanaf 560 euro
Lamellen vanaf 375 euro
Plisségordijnen vanaf 375 euro
Vouwgordijnen vanaf 800 euro
Rolgordijn vanaf 350 euro
Shutters vanaf 800 euro
Dakraamrolgordijnen vanaf 310 euro

Tijdens het slapen

Ook is het belangrijk om te begrijpen dat de gevolgen van slechte ventilatie zoals vochtproblemen ook op andere manieren kunnen ontstaan. Denk aan vocht in de adem. Dan is het ook in de slaapkamer dus een probleem. Daarom moet ook in deze ruimtes, naast goede zonwering, ook de ventilatie goed op orde zijn. Wanneer dit niet het geval is, dan is in ieder geval het openzetten van het raam voor natuurlijke ventilatie een belangrijke zaak. Al is de juiste mechanische ventilatie natuurlijk altijd nog een betere optie. Denk hier daarom altijd ook goed over na.

Over de auteur

Webmaster M. author

M. is een specialist in zonwering voor woningen en kantoren en schrijft regelmatig over diverse onderwerpen die hieraan gerelateerd zijn.